Sunday, October 21, 2018

HARI ALAM SEKITAR NEGARA


SAMBUTAN HARI ALAM SEKITAR NEGARA 2018
12 SAFAR 1440H  -  21 OKTOBER 2018 



SAMBUTAN HARI SEKITAR NEGARA 2018
Hari Alam Sekitar Negara disambut setiap tahun pada 21 Oktober 2018.
tak penting manapun Sambutan Hari Alam Sekitar Negara ni pasal tak popular dan tak adapun rakyat Malaysia yang peduli. "ada aku kisah?"
harap manusia tak tebang semua pokok demi kemajuan. kesiantak ada dahan pokok untuk beruk, ungka dan abang Tarzan nsk sengayut!

"kita mahukan kemajuan dan keindahan alam"

ALAM SEKITAR TANGGUNGJAWAB BERSAMA




7 comments:

Irya Abah said...

SALAM, BOLEH TAK DATANG SEKOLAH UNTUK TUNJUK CKIT CARA2 SKETCH KARIKATUR. MENDEDAHKAN PENGALAMAN SALAH SATU BIDANG SENI PADA BUDAK FORM 3 PADA 14 NOV 2018. SEKURANG2NYA MEREKA FAHAM SENI ITU LUAS BIDANGNYA. JIKA SUDI, PLZ REPLY.

Moshe Rabinovich said...

This website online is mostly a walk-via for the entire data you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and also you’ll positively uncover it. casino online

deaf-angel said...

no littering, no pollution.
ni dua setiap orang boleh buat.

Unknown said...

i am not sure wether you gona read this but im goin to write it anyway.
it was year 1995-1997, aku sorang saja pempuan dalam daerah yang sangat ektreme pada muzik metal dan atas pergaulan yang terbatas..ye la..kampung..dan perempuan...aku hanya brrgantung pada snail mail,kaset kaset yang aku kumpul pelan pelan dr duit belanja dan semestinya karya gayour..

satu hari tu..aku tak ingat tapi tak silap aku sehari selepas gig anjuran lokal, masa pertama kali kreator turun malaysia kot? aku lupa la dan ia berlansung di kl..(aku tak pergi pun..mana ada duit)

balik dr skolah..turun basten..aku kr public phone..masukkan syiling dan dial nombor ofis ujang.

nak bercakap dengan gayour.
aku lupa ada ke perbualan ke tak dengan gayour.
tp aku rasa lepas aku letak ganggang telefon tu..tangan aku sejuk kaku..hahaha..umpama baru berjumpa tom araya di depan mata.

kudos bro..atas konsistensi berkarya..aku doakan kau terus berjaya.

gayour said...

Irya Abah
maaf banyak2 tuan. saya baru tengok permohonan/jemputan dari tuan. ARGHHHHHHH! saya berbesar hati untuk berkongsi teknik asas melukis dengan pelajar2 sekolah harapan agama, bangsa dan negara. mungkin pada tahun ini pihak tuan/sekolah boleh anjurkan semula program bengkel asas melukis kartun. in shaa Allah, saya cuba memenuhi undangan.

boleh buat jemputan melalui mesej kat fb saya - gayour gayour

err... sekolah kat mana ya cikgu?

gayour said...

unknown

oh.. lamanya. dah lebih 20 tahun!
metal bukan untuk lelaki sahaja... awek seperti cik gak ada hak untuk menikmati dan headbanging! HEH!

terima kasih kerana pernah meminati karya2 gua. moga sihat, bahagia, diberkati dan dirahmati Allah. in shaa Allah, amin

senyum selalu

cLina BeLedZa said...
This comment has been removed by the author.