Sunday, August 31, 2008

RAMADHAN 1429 HIJRAH

RAMADHAN 1429 HIJRAH

Pada semua sobat, gua mengucapkan selamat menyambut dan menjalani ibadah puasa. Berseronok dan gumbira la dengan ketibaan Ramadhan Al Mubarak. Moga kali ni kita dapat menjalani ibadah puasa bersungguh-sungguh dan dapat melalukan sebanyaknya amal ibadah fardu dan sunat. Jangan tewas pada nafsu ( temasuk pada diri gua sendiri ). Makqan la sekadarnya walau nafsu berbisik " jangan peduli semua tu, makqan selagi daya!"
ramai kita boleh berpuasa, menahan diri dari makqan dan minum tapi meninggalkan solat. kenapa ya?
*bulan kembang penuh yang gua rakam pada malam 15 Ramadhan 1428 Hijrah yang lalu.

51 comments:

eddie dewanaga said...

selamat ber Ramadhan untuk bro & family serta seluruh crew g3,

makan, minum, mata.. mmg gua takde problem, bro, menahan diri dari tembakau berperisa menthol tu yg mencetuskan peperangan.
mcm naga tak kluar asap ikut idung..!


''smoke on the water,
fire in the sky...''

blackpurple @ jowopinter said...

Selamat berpuasa bro'. Semoga segala amalan kita diberkati Allah. Ameen.

Selamat berterawikh juga....

garwin reid said...

gua nak beli buku bro!!!

saracocohoney said...

Selamat berpuasa..isk! gayour tu ape ada mee kat rambut tuh...oh! mmg rambut yek?

lily.lulu said...

salam ramadhan bro !
:)

sf said...

Selamat berpuasa bro!

gayour said...

eddie dewanaga
itu puasa naga berasap namanye. heh!

blackpurple
terima kasih wak. selamat berpuasa dan bukak puasa dengan pecal wak!

garwin reid
lu cari la sendiri kat mana-mana. kalo susah sangat nak jumpe, oder jer cara online. borang lu boleh amik kat bawah iklan buku gua tu. tq

saracocohoney
ada ker orang besahur dan bukak puasa dengan cocohoney star?

lily.lulu
ya ya! terima kasih

sf
ya ya! terima kasih

denanz said...

semoga ramadan tahun ini akan terlebih baik daripada ramadan2 pada tahun dulu.

gayour said...

denanz
memang tiap-tiap tahun kita berazam cam tu, tapi kebanyakannya hampeh!
besar la harapan agar ia benar-benar dapat dilakukan/dirasai dengan usaha bersungguh dan izinNya kali ini. InsyAllah.

selamat berpuasa

Q said...

aGaK-AgaK LU nYER pOsER leH pENu*H keR bRO.....

gayour said...

_g
cis! berani kau ragui kesungguhan den poso taun ni. setakat hari ni dah tigo hari den poso ponoh tau. alhamdulillah

Q said...

alhamdulillah.... sajo bagi semangat.... mano la tau.....

gayour said...

_q
timo kasih yo la bagi semangat! mugo badan ekau betambah semangat walau poso!
haha!

Q said...

semangat.... mau nyer x semangat.... nak beribadat la katakan.....

gayour said...

_q
alhamdulillah. baguih la kalo cam tu jang.

garwin reid said...

assalamualaikum, tak jawab dosa!

apakata kita bersemuka?
pass by hand la boleh?

alang-alang leh interview bro.
wa amik animasi kat sekolah.
darjah 4 tahun ni.

Sukatikaulah said...

gayo..selamat poso dan selamat aghi ghayo.maap lahir dan bathin-
ujang

Q said...

timo kasih....

gayour said...

garw1n raid
boleh datang ke opis gua kalo nak beli buku, nak jumpa, amik gambar dan interview gua. bagi tau gua bila encik nak datang. emailkan pada gua

gayour@karangkraf.com.my

sukatikaulah
iyo laa... samo-samo la kito bemaaf-maaf an walau bolum hari ghayo laie, pasal nak mintak maaf tak perlu tunggu ghayo. selamat beposo jang.

_q
iyo. samo-samo

farhan said...

bro, blog ni mmg best. terbaekkkk!!! eh brader bawang tk nak update ke blog ke? dak2 obesi ni kempunan nak bc majalah ujang,nak langgn smpai sini tk lepas plak. hehehe

gayour said...

farhan
beliau iaitu encik bawang memang malas nak layan blog yang beliau tubuhkan sendiri. gua ada blog, beliaupun nak ada blog gak. ni la jadinya. lagipun beliau dah tua, pasal tu la tak larat nak layan blog sendiri. entah la.

babazahra' said...

Ramadhan Kareem. Bulan yang penuh dengan kambing bakar yang bergelimpangan. Gua harap mana2 media invitation yang gua pegi bulan nie wa dapat jumpa lu. wa nak belanja makan kambing. yang diorang dah siapkan tu.

gayour said...

babazahra'
humang hai! lazat tu. kambing bakar atau kambing panggang?
mano-mano tak kisah la, janji kambing!

M1N4M1 said...

kalau kambing ditukar menjadi lembing..agak2 lazat jugak tak?

selamat berpuasa =)

gayour said...

m1n4m1
mesti kambing tu ahli sihir, boleh tukar-tukar. tapi walau beliau betukar jadi tiang letrik, tiub tayar atau lembing, beliau tetap lazat dimakan!

puakakejam said...

Selamat Berpuasa dan berterawih abg Gayour........

garb_ina said...

Gayour, Selamat Menyambut Ramadhan.

gayour said...

puakakejam
yeah! terima kasih. selamat menjalani ibadah puasa.

garb_ina
mari kita raikan ketibaan ramadhan al mubarak ni sedayanya!

akusape said...

Salam Encik Gayour...selamat berpuasa..harap tak lambat ucap hehee..semoga pose penuh..Nak tukar link buleh?

gayour said...

akusape
kita puasa sebulan. sepanjang bulan boleh ucap selamat berpuasa seperti mana kita ucap selamat bukak puasa.
tukar link. nak tukar cane ya? tukar jer la!

Kalamtimur said...

Salam ramadhan almubarak...dah masuk hari ke 9, eh. Dok fulun bumper raya ker???? hehehe

gayour said...

kalamtimur
terima kasih. g3 tak buat bummper cikgu.

Ungku Nor said...

abang Gayour!!!
saya ni, ingat lagi tak??

ehheemmm..
'Ungku Norfaizah'.
ingat ko tak..ingat ko tak..ingat ko tak nih..

Salam bang *cium tangan*
soklan cepumas, abang dah kawen ke belom?
saya dah.
sebab dulu abang tanak kat saya, saya kawen la dgn orang yang nak kat saya..hahahaha

~one too many wasted sunset~
kok tak ingat gak..tak tau la ese..;p

eddie dewanaga said...

eh, kak ungku gua kenal bro gayour?
kenangan mengusik jiwa (a.ramlie) nampak... hehehe..

''...the day is gone when the angels come to stay
and all the silent whispers will be blown away
lying in the corner, a pair of high-heel shoes
hanging on the wall, gold and silver for the blues
one too many wasted sunset
one too many for the road
and after dark, the door is always open
hopin' someone else will show...''


-wasted purple sunset
(gillan, lord, blackmore)

Maya said...

salam, bloghop dari faizal. eh tak sangka encik gayour ni..THE gayour..
dulu baca ujang sengih2 atas katil kat dorm..sekarang baca blog abang pun sengih2 kat depan computer..

selamat berpuasa :)

gayour said...

ungku nor
haha! mulo2 tak ingat. bekorut koning den mengingat an. capo la awek ni? ilang ingatan kojap! tapi bilo dikonang balik, baru la ingat kek cik ungku ( dulu cik, skang ni dah jadi puan la plak )

apo kabar ungku norfaizah yang pernah ku kenal jutaan tahun yang lalu walau tak penah jumpo? mugo sihat dan bebahagio. nampak sket slim dan betambah cun. feweeet!

den cam ungku gak. dah kawen. tak sangko bleh jumpo kek blog den ni hah. timo kasih sudi singgah.

wasted sunset. ni lagu feveret masa zaman purba dulu ni ungku. haha!

the day is gone...

eddie dewanaga
yeah! kenangan mengusik jiwa kalbu sanubari. harharhar!

dulu kalo gua buat kad ucapan hari raya untuk kak ungku nor lu, gua mesti tulis lirik lagu wasted sunset.

gayour said...

maya
dulu sengeh2 kat atas katil, skang sengeh2 amik gambo kat atas batu plak. heh!
tq sudi singgah tengok blog yang best ni. heh! selamat berpuasa, bukak puasa dan terima kasih wahai cik maya

Ungku Nor said...

waaarrrggghhhhh..
buleh lupo pulaaaaakkkkk!!!

;p

gayour said...

ungku nor
sajo buek-buek lupo. jangan la marah. haha!

"wasted sunset" mengingat an pado kenangan lamo totap segar dalam ingatan walau hampir duo puluh tahun berlalu!

rahmanraof said...

bro!gua minat sama lu beb!! pecita skrg, selamat berpuasa, maaf zahir batin..

gayour said...

rahmanraof
terima kasih and thank you and also gud night!

mari berpuasa dengan bersungguh-sungguh beb!

Masy said...

salam..

ermm.. mmg ramai mcm gtu. musykil. apa kata tanye dairek je kat dorang hehehe.

selamat bpuasa, berbuka, berterawikh dan bersahur bro~

gayour said...

masy
terima kasih dan selamat berpuasa.

awangpurba said...

selamat berpuasa bro.
bile nk buat pilem "bersama selamanya the movie"? heh

cheers!!

Izariza said...

Salam Gayour,
Baru hari ini saya ketemu blog kamu .. oh memang saya peminat kartun2 karya anda dulu!

Selamat berpuasa :)

gayour said...

awangpurba
sapa la yang sanggup kuar duit nak pilemkan cerita tu.
tq. selamat meneruskan ibadah puasa.

dream evil

gayour said...

izariza
cis! berani cik iza suka dan minat kat karya2 gua aa...heh!
terima kasih kerana pernah meminati.
selamat datang dan menikmati apa yang gua sumbat dalam blog ni.

salam sejahtera buat cik izariza

puisi untuk sang puteri
alleycats

Q said...

den raso lu korghang yang palng selamat dalam bulan poso nie...beghapo ghamai ucap selamat berposo kek lu.... apo dulu poso x solamat ko?

gayour said...

_q
ontah la. dah orang nak ucap selamat. den terimo yo. timo kasih banyak-banyak yo la. mugo poso kito sumo eh selamat.

Q said...

Amin Ya Robbil Alamin....begitulah kito semuo umat ISlam Hondak eh....

gayour said...

_q
moga Allah mendengar dan mempekenankan doa kita...