Thursday, September 25, 2008

UCAPAN RAYA 1429H/2008

SALAM AIDIL FITRI
27 RAMADHAN 1429H - 27 SEPT 2008


Assalamualaikum wahai sobat semua. Pada tahun ni gua nak bagi rakaman video ucapan hari raya gua yang belum disunting untuk korang. Rakaman dibuat kat studio kitorang di Karangkraf. Saja gua tampal kat sini rakaman yang belum disunting. Nampak huru hara sket. HEH! Kira uncut version la ni. Ontah la. Harap korang enjoy!


video

Gua mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

pada semua. Mintak ampun dan maaf atas segala salah dan silap. Moga bebahagia dan selamat di aidil fitri.

senyum sentiasa

wasalam

gayour
syawal 1429 hijrah

39 comments:

eddie dewanaga said...

fuh...
gua dari dulu cukup jeles dengan rambut lu bro, dah macam Encik Tommy Araya...


''..Running and hunting and slashing
and crushing and searching
and seeing and stabbing and shooting
and thrashing and smashing and
burning destroying and killing
and bleeding and pleading then death...!''

-Praise Of Death... Slayer
(Hell Awaits 1985)



Salam Aidilfitri bro..
maaf zahir/batin.

maizam said...

Salam,
gua pun nak ucap slmt hari raya puasa maaf zahir batin kat my old sobat,en gayour har har har
biar cukup puasa,
jangan terlebih raya har har har

faizalmukhtar said...

apsal lu sorang je yang buat ucapan? macamana dengan kapten yo, brader kana, padi, a'an, kak intan, kak shara, awek-awek sinar harian, hashim anang?!

lu dah singkir mereka ni! chaiss!!!

Muhamad Lutfie said...

ntah apo bunyi buek eh ntah.ntah apo gayo eh nk kono headbang pulak time ghayo umah metuo.hahaha.selamat hari ghayo pakcik gayour.

taniah dah lopeh poso sebulan.haha

kampung kau kek n9 kek colah mano?sok den abih graduate den balik ghayo melesia den nk gogar sket umah kau.hahah

gayour said...

eddie dewanaga
terima kasih encik naga. selamat beraya sakan.

slayer never slayer

the most beautiful curly long hair in the world!
harharhar. jangan marah...

maizam
terima kasih atas ucapan. selamat hari raya aidil fitri gak untuk encik maizam. maizam? ni encik bijan ke ni?
ah, lantak la!

faizal mukhtar
memang diorang semua gua singkirkan! tak penting! har fragin har!
sebenarnya memang ada ucapan dari diorang tapi bukan kat sini.

muhammad lutfie
kek bahau kampung den. elok la ekau abih an belaja dulu. belaja la elok-elok. jangan nak banging yo jang. kalau kantoi nanti tak pasal-pasal kono ghembat an kek abah kau!

selamat beraya kat kampung orang. nasib kau la jang!

Kassim said...

Akupun nak ucap selamat gak. Kassim Selamat !!

aMeir said...

Salam Eidul Fitr.
Terimakasih kerana setia bersahabat.
Satu pertemuan hampir 15 tahuin nan lalu di plaza pengkalan jalan ipoh, menghasilkan persahabatan yang baik antara aku, kau dan kawan-kawan kita serumpun sekeluarga. Ingat posan cek osman, "GLOBAL!! Kita Mau tuju Global" kata beliau sambil memusingkan globe yang berada depan dia atas meja yang besar gedabak. Kat pintu masuk bilik dia ada lukisan gambar org main golf.( sekarang dia tengah main golf la tu kat PONTIAN nun.(Tg Piai)

Q said...

HahaHaHaahA... riSAU bOTO dEN TeNGOK raMbUT lU taKuT tERSIMPOl keK kIpeH taDI tU.. YaNG kaLI KetIgO tU daH maCaM cItO HiNdUsTaN... maIN tOleH-tOleH PlaK....
apO apO pUn deN mINtaK MaHaP La yO! kO aDO teRasO kO aPO kO... yO lITO nI iNsaN yAnG lOmaH..... daN sOLaMaT hArI RaYO... MugO-MUGo dIsaMBut NaGN keiNsaFaN daN kebeRKaTaN....
aGaK-aGaK jUMpO keK PIlaH kO, JoHoL kO, baHaU kO, jOMpOL kO sOMbaN kO, kOk deN x peRAsan tOgur La yO... ItU mMg dALAm jaDUaL laWAtaN kORjO tU...

gayour said...

kassim
moga encik kassim gumbira, bahagia dan selamat merayakan aidil fitri tahun ni. tq

amier
moga encik amir dan keluarga bahagia dan selamat di aidil fitri.

_q
ekau kalo teseghompak den kek mano-mano tapi maleh nak togopun tak apo. den tak kisah. haha! tapi kalo nak togopun den tak kisah. buleh minam-minam sambil borak-borak. haha!
iyo la jang. denpun mintak ampun dan maaf kalo ado buek salah kek kau. mugo ekau dan keluargo bahagio di hari ghayo ni.

TEAM B.I.O.N.I.C said...

bro.. salam raya... semoga maju jaya...

gayour said...

team b.i.o.n.i.c
terima kasih. moga team b.i.o.n.i.c. gak betambah hebat lebih bejaya!

moga bebahagia dan selamat di aidil fitri.

Kalamtimur said...

Selamat Hari Raya. ketupat rayo ketupat palas , terima kasih jo, sudah baco, sudah balas. Maaf zahir dan batin. hehehee

Sukatikaulah said...

gayo..bak numbo tipun .Sok kek kampung kok tetibo teghagak nak belanjo kau teh tarik kek batu kikir sonang la den tipun kau.Ekau ghayo ke beghapo ado kek ghumah?

gayour said...

kalamtimur
terima kasih cikgu. moga selamat, diberkati dan dirahmati Allah.

sukatikaulah
nanti den sms an kek kau no tipun den. dah dapek no tipun den nanti jangan la asik nak tipun yo. haha!

tak pasti laie ghayo kebeghapo boleh balik ni.

Muhamad Lutfie said...

gayour,sodeh den seghunding omak den pos tang ghombau tak lopeh kastam ostolia.hagham boto.

tapi seb baik kuew gunting,kuew bakar,bahulu,samo putu kacang omak den lopeh.gilo haven den makan kuew tradisional ni hah.[ngah melahap kueh gunting samo kuew bakar sekali ngap]

ontah apo ghibut eh den ghaso cm nak komplen kek sini plak.haih.emo kojap den tak dapek mkn seghunding.

reen said...

manusia miskin kaya semuanya bergembira..aku miskin hina berselubung duka..selamatkan hari raya..

thefourhorsemen said...

salam 'idilfitri bro..
camne nak order kitab melukis katun cara gayour tu? gua dah klik kat link tp tak berhasil la..

geneticthylon said...

pergh... mcm perutusan raya kat TV cuma lebih havoc jek.

apa kata ekau buat video blog, tak ler penat ekau menaip dan menempek gambar dalam blog ni... sebab semua boleh ekau sumbat dalam satu live video recording..

selamat hari raya..

gayour said...

muhammad lutfie
haha! ghaso an! dulu maso omak ekau buek serunding ekau buek tak apek yo. skang dah poie tompek oghang, mulo la tekinyam itu, tekinyam ini. ekau makan yo la apo yang ado jang. jangan nak komplin lobeh2, den ghembat an kek tulang belakang kangaro kang!

selamat hari ghayo jang. belaja boto-boto!

reen
salam aidil fitri wahai cik reen yang diselubung kedukaan. moga tidak beduka lara lagi hendaknye...

thefourhorsemen
alamak! masalah tu. lu emelkan kat gua alamat lu. tengok apa yang gua bleh tolong. apapun terima kasih kerana berusaha untuk mendapatkan kitab gua tu.
selamat hari raya

emel gua
gayour@karangkraf.com.my

genethicthylon
nak buat video ni yang gua lemah kepala lutut ni. ARGHHH!

selamat hari raya mr. genetic

Obefiend said...

selamat hari raya

tak sangka gayour ada blog rupanya! nice

gua seorang fan sejak awal 90-an. gua rasa dah layan karya lu sejak dalam majalah gelihati.. ke humor? gua dah lupa. gelihati kan?

apa apa pun lu memang best!keep on rockin brader!

gayour said...

obefiend
terima kasih kerana pernah meminati karya2 gua kat gelihati dulu. skang gua melukis kat majalah G3. chekitdaut bro!

selamat hari raya

hey...ini aku said...

Selamat Hari Raya tuan rumah! Aku tak tau ada dosa ke tak dengan kau ni selama aku baca kartun kau masa aku kecik dulu. mungkin ada kot aku kutuk kau bukan kartun kau. wakakaka! Ape2 pun mintak ampun yer.. kartun kau memang best! Errr..nak puji tuan kartun best aku tak tau best ke tak.. hehehe..anyway SELAMAT HARI RAYA!
p/s:pelakon extra kat blakang tu kan, boleh tahan gedik dia ek!

blackpurple @ jowopinter said...

Sibuk main meriam punya pasal, terlupa pulak wak nak ucap selamat hari raya kat bro'.

Selamat Hari Raya bro'. Maaf Zahir dan batin. Fizikal dan spiritual.

Semoga Tuhan menemukan kita di Syawal 1430H pulak.

gayour said...

hey...ini aku
biasa la kutuk2 tu. gua ampun dan maafkan.

blackpurple
ya, terima kasih wak. sekiranya dipanjangkan umur dan ditakdirkan kita akan ketemu, pastinya kita betemu dan mungkin akan jatuh cinta pandang pertama. hahaha!

ijoi said...

klik sini untuk perutusan raya


Selamat Hari Raya

Serunai Faqir aka SF said...

psttt ... selamat hari raya, doakan novel baru gua terbit cepat (tajuk : Sapta Hitam) - hehehe mesti mau letak metal nyer tajuk, tapi kalau kena ubah dgn penerbit wa tatau aaa .. hehehe ... lu mesti angkat 1 nnt kalau terbit ... Kat tepi blog gua tu ada link e-novel, boleh donlod free nyer ... pas donlod lu amik le gambar dgn e-novel gua tu, boleh tolong promosi skit hehehe ...

gayour said...

ijoy
terima kasih atas ucapan yang lama tak ingat nak downlod tu

serunai faqir
cepat keluar/diterbitkan dan habih dijual!

moga berjaya!

Dewi Maya said...

gayourrrrrrrrrrrrrrrr..
bro selamat hari raya aidilfitri.. ampun mahap dipinta..

ya ampunnn tak sangke kwn2 opis ko ni keLaut nyeee.. aku riso betul nengok rambut ang.. buatnye termasuk dlm kipas angin tu.. mau tercantas.. kekkeeke.. terkezuttt tgk part 3 tu.. whahaaahaahah... tp serius klako laaa.. nnt kem slm kek smua kwn2 opis ang yg kelaut tu jugak ya.. daaaa...

dimar said...

salam aidilfitri encik gayour...
haku peminat bro sejak bayi lagik..

dimar said...

buat bro gayour,

kok dilipek sebosar kuku,
dibontang sebosar alam,
kok ilang di caghi,
kok hanyut di pinteh,
kok tonggolam di solam,
kok datang nampak muko,
kok poei nampak belakang,
jauh di imbau,
dokek di gamit.
SELAMAT AGHI GHAYO PADO ENCIK GAYOUR
MINTAK MAAP BANYAK-BANYAK.

gayour said...

dewi maya
terima kasih. diorang memang sentiasa ke laut tak ingat. entah la!

dimar
humang hai best eh lak pantun, puisi, sajak, gurindam, syair ucapan ghayo kau tu. best eh lak aih! tesongeh tak ingat den baco eh.
ucapan ghayo paling best.
nampak sangat omak dan abah ekau peminat majalah kartun. ekau lahir yo, toghuih dibori eh tengok kartun den. hahaha!

terima kasih dan selamat hari ghayo gak untuk encik. mugo sihat, selamat dan bahagio

MODERATOR indie said...

happy raya days...

maaf zahir dan batin.

apa macam rayosss? ada best kah?


semoga semangat syawal terus bergema.


salam singgah.

gayour said...

moderator indie
terima kasih atas ucapan raya.
semangat syawal masih tegar. semangat ramadhan makin hilang nampaknye. ARGHHH!

MrRoy said...

OOoo.time pempuan je lombut jo, time lelaki macam i ni..sudah! malaslah nak cakap!

Hhar!har!har!..Salam Aidilfitri Bro masih belum terlambat lagi nak ucap..

Buat pengetahuan saudara,blog lama saya dan bertukar dengan nama:-

http://shazrol.blogspot.com/

dan laman projek terbaru ialah:-

http://indeworkshop.blogspot.com/

salam sayang dari krew indeworkshop..daaaa..hhehehaa.

gayour said...

mrroy
u ni, jangan la marah. perempuan untuk dikasihi, disayangi, disantuni dan dihormati.
lelaki plak lain cara layanannya. heh!

ekau ni apo kono eh ni jang. kojab blog tu, kojab blog yang ni? omat akal den. den dah link an pun.

Anonymous said...

encik gayour...
copek2 la hap det. dah raye ke 14 dah ni. den nak mkn kotupek berendangkan blog ekau nih...

yg bener,
miss bunge ros kering

gayour said...

anonymous
kesian la plak gua membaca keluh kesah encik ni.
patut la jadi bunga ros kering. haha!

nanti la den up! up! and up to date an. saba yo. sementara tu truskan makan ketupek. kalo ado banyak lobeh, bagi la den sket. bagi sekali rendang yo. heee...

alif-mikail said...

Kalau koi dah lama kena karate yang menyebuk dokat belakang tu haaa...

gayour said...

alif-mikail
diorang memang suka menyibuk cam tu. tumbuk perutpun tak meninggalkan kesan. buang karan je!