Thursday, October 16, 2014

WOLVERINE DALAM KENANGAN


WOLVERINE - DEATH!
21 ZULHIJJAH 1435H - 16 OKTOBER 2014


Entri kali ni gua bagi tribute pada Wolverine sempena dengan kematian beliau dalam industri komik terbitan Marvel Comics. DC Comic telah melakukan lebih awal dengan kematian Superman lebih 20 tahun yang lalu.
Gua tau ramai sahabat yang minat gile dengan WOLVERINE, watak  paling popular dalam team X-MEN terbitan Marvel Comics. Beliau mempunyai tulang yang disambung dengan besi paling kuat iaitu Adamantium yang merupakan senjata cakar  beliau. Cakar adamantium tu boleh potong segala benda dengan mudah temasuk kek pisang, kek lapis atau agar-agar! Beliau gak ada healing factor, deria bau yang power gile dan semangat juang yang hebat bila betumbuk.  Apapun, gua tak minat beliau!


Walau dimatikan, Marvel Comics pasti akan menghidupkan beliau kembali nanti. Tunggu je la. Jangan jadi zombi sudah!

Itu saja. harap korang tak puas hati! Harharhar!



7 comments:

Sicher said...

Eh, dia bukan ke immortal? camana boleh mati ni? tidaaaaaakkkkkkkkk

(takpa, X-23 kot akan ganti dia. Wolvie versi aweks, haha)

deaf-angel said...

berpusing2 la kalau ikut2 comics2 ni..
thor jadi pompuan, captain amerika jadi kulit hitam...

gayour said...

sicher
beliau musnahkan diri sendiri.

deaf-angel
ya, memang pening. diorang twist macam2 untuk survive

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Rasa masa kartun dulu time budak-budak dah nampak tinggal rangka Logan aje yang dia orang rendam dalam air pada masa hadapan. Tak salah Bishop ke Cable yang simpan.

Ijau D. Koceng said...

alaaa marvel ngan DC pandai pusing2 cerita dan byk alternate dimension(s)

susah2 reboot balik kan? :)

shafid: forge yg simpan

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Oh my bad.Lupa dah lama sangat.

myownmind said...

Eleee ending pun da nampak ada macam keklon.. wpun dia mencair..

Encik Gayour masih bersedih dengan LOBO gone rocker emo jemboo??