Monday, January 10, 2011

MAK

MAK

SEPULUH TAHUN YANG LALU

06 SAFAR 1432H - 11 JANUARI 2011


Bila dapat arahan dari boss untuk membuat keluaran khas majalah UJANG sempena sambutan tahun baru masehi 2000 dan masuk ke alaf baru milinium, kepala hotak bejambul gua trus *pling! nak buat satu kisah yang dah lama gua nak buat. Ni la masanya untuk gua melaksanakan impian gua tu. Sibuk sangat la kononnya dengan cerita Bersama Selamanya dan pengurusan sampai tetangguh nak buat kisah ni! Alasan!

Gua melukis cerita ni dengan sepenuh jiwa raga dan ghairah!


Uikz! Satu muka je?

Sila ke GALERI GAYOUR untuk mengikuti cerita penuh.

Terima kasih


13 comments:

uncle said...

hi apa khabar? uncle salah seorang peminat kam..hihihi dari era 80an sehingga lah sudah berenggang dengan komik ..tapi lukisan kamu cukup best...

skarang ni masih lagi melukis? sendiri atau bernaung kat mana-mana syarikat ?

deaf-angel said...

Hi Gayour. Thanks for sharing..

aku miss kartun ni dulu, ni baru baca ni. Great.

Hush said...

MAK!

encik gayour, tak sabar nak baca balik karya ni..
cepat2 la publish.. :)

berteromber said...

aku pun miss kartun ni dulu...

rajin2 la tampal koleksi lama2 lu kat sini...best.

gayour said...

uncle
alhamdulillah, fantastik!
gua masih melukis. skang kat majalah G3 terbitan kumpulan karangkraf.

deaf-angel
tq kerana sudi membaca. karya lama tu bro!

gayour said...

hush
karya ni tak boleh diterbitkan semula tanpa kebenaran penerbit! harap maklum. encik boleh baca saja.

tq

berteromber
ada beberapa karya tahap old skool yang gua jumpa.nanti la gua tampal kat sini untuk yang beminat menikmatinya.

Amirudy Mazlan said...

Salam, salam...

Ingat nak blogwalking kejap jer.
Langsung melekat layan citer MAK nih.

Timaseh arr bro, pasal sudi upload kat sini.
Blehhh gak gua baca sbb gua miss isu ni dulu... :-)

Kito said...

Dulu dan selamanya tradisional drawing...

Habang said...

Terbaiklah bro, memberi nasihat melalui medium lukisan..

gayour said...

amirudy mazlan
terima kasih kerana sesat ke blog gua dan berkongsi kisah MAK.

kito
ah! apa sangat la cara purba ni. ketinggalan!

gayour said...

habang
harap ilham yang baik seperti MAK akan terus dianugerahkan Allah untuk gua trus berkarya untuk dikongsi bersama.

Anonymous said...

tersangat suke bile tengok dan bace kartun dulu2...bang gayour kluarlah banyak2 lagi..pasal,komik2 yang aku beli dulu mak aku dah buang..wa!!!!!..mak aku ingat bile aku dah kawin aku dah tak minat bace buku komik...bukan aku tak nak bace komik sekarang..komik dulu dan skarang..lain..dulu ade "soul"...

Anonymous said...

Assalam bro..
Memang antara karya terbaekk sepanjang saya membesar..cuma..saya masih lagi teringat..ada satu lagi versi..jalan cerita lebih kurang sama..tapi dialog dia cuma ada "mak" sahaja..betul tak..kalau betul boleh share lagi..maaf kalau tersilap..apa2 pun yg ni mmg touching