Thursday, March 21, 2013

METAL MASCOTS



METAL MASCOTS
08 JAMADILAWWAL 1434H - 21 MAC 2013



METAL MASCOTS
08 JAMADILAWWAL 1434H - 21 MAC 2013

METAL MASCOTS, BAHAGIAN SATU . Kisah pasal METAL yang dah lama gua tak buat dalam majalah humor. Bukan pasal muzik metal
 tapi pasal MASKOT band-band metal dunia yang sangat terkenal ( temasuk yang tak tekenal ) di kalangan peminat tegar metal
 seperti Eddie The Head dan Vic Rattlehead!
Kalo sobat semua beminat nak tahu kisah enam muka surat warna sepenuhnya ni boleh beli majalah G3 # 109, keluaran bulan
Mac 2013. Dah nak abih bulan Mac dah ni. Nasib la ada lagi ke tak. HEH! Dalam bahagian pertama ni,  19 maskot band metal
gua dedahkan dengan nama maskot sekali untuk pengetahuan dan hiburan.
Bahagian dua METAL MASCOTS akan kuar dalam majalah G3#110 keluaran bulan April 2013 nanti.

bang your head!


21 comments:

deaf-angel said...

Hebat dan dahsyat heheh

Rafi said...

wah..ni yang best ni.nanti wa nak cari mag G3 tu..

berteromber said...

terbaik!!

Adi Herman said...

Ni yang kena beli ni....jom serang kedai mamak terdekat!!!!

faizal abd fathi said...

alamak.... ada lagi ke nih...

gayour said...

deaf-angel
harhar! tak la hebat mana bro. khas untuk old skool cam lu.

rafi
ikut suka encik la nak cari. harap jumpa - seek n destroy!

gayour said...

berteromber
belum baca/tengok lagi, mana bleh kata terbaiek bro. HEH!

adi herman
jangan serang mamak! pegi beli elok-elok. HEH!

gayour said...

faizal abd fathi
tak tau la. nasib ada senaskah yang dah renyuk!

alzawawi mukhtar said...

isk...mintak mintak ade lagi le kat kedai...nak gi cari dulu.....

WanBeruas said...

Walaaaa nampaknya gua pun kena cari jugak nihhh!!!

gayour said...

alzawawi mukhtar
mintak2 dah abih la kat kedai. harharhar!

wanberuas
ikut suka lu la nak cari kat mana.

myownmind said...

Guwe ada reviewkan jugak ehehehe dlm blog guwe..

myownmind said...

No. 2 byk band Brit baru aku x kenal.. wahahaha.. mmg semua metal da gone hardcore sound balik..

atan af said...

Salam sejahtera, sy sedang berusaha membangunkan industri komik di institusi tempat saya bekerja iaitu Universiti Malaysia Kelantan (UMK). Pada 25-26 April 2013, sebuah bengkel telah dirancang untuk diadakan di UMK Kampus Bachok. Sehubungan itu, saya memerlukan bantuan daripada pihak tuan untuk memperkenalkan saya bagi menjemput seorang komikus yang sesuai bagi program ini. Untuk info, projek ini merupakan projek komik digital yang disokong oleh MDeC. Saya boleh dihubungi menerusi Emel : tarmizi@umk.edu.my atau 123mizie@gmail.com / 019-9869419 / 09-7797286. A.Tarmizi Azizan. Tuan boleh google ke blog saya di http://atanaf.wordpress.com .

gayour said...

myownmind
terima kasih kerana menyusahkan diri mereview dan menjadikan metal mascots sebagai entri. HEH!

myownword
banyak sekali band rock/metal hebat dunia berasal dari british. sekarang encik dah tahu band2 senegeri iron maiden tu.

gayour said...

atan af
saya telah menjawap pertanyaan tuan melalui emel. tq

gayour said...

myownmind
terima kasih kerana menyusahkan diri mereview dan menjadikan metal mascots sebagai entri. HEH!

myownword
banyak sekali band rock/metal hebat dunia berasal dari british. sekarang encik dah tahu band2 senegeri iron maiden tu.

myownmind said...

Encik Gayour.. ajakla guwe sama jika ada event yg besh2..

alzawawi mukhtar said...

ada lebih tak march 2013 edition? tak jumpe lak kat kedai..hehehe

gayour said...

myownmind
alamak! nak ajak lu gi mana ye?
ok la, nanti la kalo ada...

alzawawi mukhtar
hanya ada untuk simpanan/rujukan peribadi gua. hehehe

myownmind said...

Guwe kamceng ngan Apai.. tapi xde la intim sangat wahahaha